ONDERNEMEND KRIMPENERWAARD START ENERGIECONVENANT III

Sinds 7 september jl. is WaardZaam 5 partners en Energie Convenant III rijker!

In navolging op Vlister Openlucht Baden (VOB), hebben Widek B.V., Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Schep Makelaardij en Broodje Kadootje op 7 september jl Energie Convenant III getekend bij Oasen Drinkwater te Bergambacht. 

Verplichte energiebesparende maatregelen voor mkb

Sinds Minister Wiebes (Minister Economische Zaken en Klimaat) begin 2018 de Wet Milieubeheer introduceerde en aankondigde vanaf juli 2019 energiebesparende maatregelen voor mkb’ers verplicht te stellen, groeit het aantal deelnemers aan Energie Convenant III (ECIII). 

Duurzaamheid vraagt om daden. Daarom ben ik zo blij met de ondertekening van ECIII. Het is helder wat we van onze partners verwachten: 10 % energiebesparing in 3 jaar. Lukt het even niet, dan zijn wij er om te helpen. Zo zorgen we samen voor een groener Krimpenerwaard!”– Jeroen Mulder, Voorzitter WaardZaam

Energietransitie gezamenlijk aanpakken

Het convenant staat voor samenwerken. WaardZaam helpt onder andere om de energiebesparende maatregelen meetbaar te maken met de Milieubarometer, een online meetinstrument dat in één oogopslag de milieuprestaties en de milieukosten toont en bovendien de ondernemer veel tips geeft over energiebesparende maatregelen. Informatie die ondernemers goed kunnen gebruiken om hun klanten en personeel te informeren, maar ook als onderbouwing bij aanbestedingen.

ECIII als effectief instrument

WaardZaam zet ECIII in als instrument om Ondernemend Krimpenerwaard transparanter en effectiever te maken als het gaat om energiebesparende maatregelen. De nieuw aangesloten partners - Widek B.V., Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Schep Makelaardij en Broodje Kadootje - verwachten dan ook informatie te kunnen ophalen en delen binnen het WaardZaam netwerk. Niet alleen over energie, maar ook over andere duurzame onderwerpen zoals verpakking, afval, water, Fairtrade en de toepassing van de Werelddoelen (Sustainable Development Goals = SDGs).

We lopen warm voor WaardZaam omdat we met z’n allen moeten kijken hoe we het beter en anders kunnen doen. Zolang we het allemaal alleen doen, gaat de duurzame ontwikkeling veel te langzaam.” – Eric van Heukelom – Burggraaf,  Broodje Kadootje 

Terug naar overzicht