Als een sportvereniging het kan en aandurft...

Duurzaam initiatief van SVN in Lekkerkerk pakt goed uit.

Voor de duurzame leefOMGEVING: de P van Planet

In april 2016 investeerde de Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek in 89 zonnepanelen op het clubgebouw van de Sportpark De Weijdehoeck. Hiermee is de jaarlijks benodigde stroom meer dan volledig opgewekt door de zon.

Naast de kostenbesparing is er door de zonne-stroom installatie nog een belangrijk doel bereikt. Er is maar liefst meer dan 9000 kg CO2 uitstoot bespaard.

Voor de duurzame LEEFomgeving : de P van People

Mensen komen sporten bij SVN, werken aan hun persoonlijke vitaliteit. SVN zet zich in om haar leden tijdens het sporten ook meer natuurbeleving te geven. Onderzoek toont aan dat de natuur een positief effect heeft op de mens. Met de zonnepanelen laten we zien we zuinig zijn op die natuur. En vertrouwen we erop dat goed voorbeeld doet volgen.

Businesscase: de P van Profit

Voor de investering (ruim € 27.500) is gebruik gemaakt van subsidie van de overheid. Voor een stichting geldt de Energiebesparing en duurzame energie sportaccomodaties (EDS). Deze subsidie kwam uit op € 4.300 = 16% van de aanschafprijs.

€ 1.900 aan stroomkosten is inmiddels al door de zonnepanelen opgewekt. Over de kWh prijs van de extra terug geleverde stroom wordt nog onderhandeld. Een snel rekensommetje leert ons dat dat een rendement geeft van 8,2%. 

In de huidige tijd levert je geld dus vele malen meer op als je het investeert in zonnepanelen, dan dat je het op de spaarrekening zet.

Dus: investeren in een duurzame toekomst loont!

         en wel vanuit verschillende perspectieven


Wilt u meer informatie over dit project, neem dan contact op met Kees de Gruijter: kees@pkzontechniek.nl

Terug naar overzicht