BEDANKT!

Vol vertrouwen draag ik met ingang van 2018 het stokje over
IMG_2065.JPG

Het begon in 2015 met kopjes koffie drinken met ondernemers uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs: Jan Vente en Pieter Neven van de toen kersverse gemeente Krimpenerwaard, Bas Stuij van De Vries en Verburg, Frank Peltenburg van Hieselaar, Franca van Winkel van Rabobank Utrechtse Waarden en Jan van Heukelum van CSG Willem de Zwijger. Dit zijn de mensen van het 1e uur.

Inmiddels bijna 3 jaar, 2 EnergieConvenanten (EC), diverse themabijeenkomsten, 1 symposium en tot dusver 3,6% energiebesparing aan meetbare duurzame impact verder. WaardZaam is een begrip waar we niet meer om heen kunnen: hét platform vóór en dóór duurzame ondernemers in de Krimpenerwaard.

Zoals een sportcoach vaak niet langer dan 3 jaar bij hetzelfde team blijft, heeft ook de rol van procesbegeleider een “uiterste houdbaarheidsdatum”. Vol vertrouwen draag ik met ingang van 2018 het stokje over aan niet 1, maar wel liefst 2 gedreven (duurzaamheids)professionals. Helemaal loslaten zal ik het niet, want als EC I ondertekenaar blijf ik sowieso aangehaakt.

Uit de grond van mijn hart zeg ik BEDANKT! Dank aan bovengenoemde mensen van het 1e uur, de daadkrachtige (oud-)kopgroepleden, EC I en II partners, ondernemerskringen OKS, OKK, OKB, mediapartners Kontakt en RTV Krimpenerwaard, Reprovinci, Rob Glastra, vrijwilligers, familie en vrienden en iedereen die ik nu vergeet te benoemen voor het meedenken en -doen om het gedachtengoed van WaardZaam stevig in de vorm te zetten. Tenslotte bedank ik provincie Zuid-Holland voor haar vertrouwen.

Dank én… stop niet, maar, zoals Ruud Koornstra zei: ”versnel en durf de lat hoger te leggen!” Waarom? Omdat we staan voor samen bewust ondernemen, ondernemen vanuit het hart met het oog gericht op de toekomst.

Mirella Sterrenburg - MVO advies&projectbureau

Terug naar overzicht