Duurzaam werken in het Adviescentrum

Hans van der Kleij, manager MKB bij Rabobank Krimpenerwaard en deelnemer aan de WaardZaam koplopersgroep, vertelt hoe het Adviescentrum van Rabobank Krimpenerwaard al drieënhalf jaar op en top duurzaam functioneert.

‘Ruim drie jaar geleden kopten de kranten: Het meest duurzame gemeentehuis van Nederland. En aangezien wij als Rabobank samen met de gemeente Krimpen aan den IJssel de plannen hadden gemaakt om daar met ons Adviescentrum in te trekken, waren wij per direct een uiterst duurzame Rabobank. Alle milieu- en energiebesparende maatregelen werden toegepast tijdens de bouw. Het pand is enorm goed geïsoleerd, voorzien van een aardwarmtesysteem, LED verlichting en zonnepanelen. Overal zijn hoogwaardige en waar mogelijk recyclebare materialen toegepast. Ook bij de inrichting zijn duurzame keuzes gemaakt. Allerlei slimme toepassingen zorgen ervoor dat we beschikken over energielabel A++,’ vertelt Hans trots.

‘Als Rabobank willen we ook ondernemers helpen hun panden en onderneming te verduurzamen. Eén van de nieuwe mogelijkheden is om samen met de adviseur in beeld te brengen welke mogelijkheden er zijn om dit te doen. Denk hierbij aan het verduurzamen van je pand, maar ook bij het aanschaffen van nieuwe middelen of het doen van andere investeringen. Samen met de adviseur wordt dan bepaald wat mogelijk is en welke financieringsvorm, of financieringspartij hier het beste bij betrokken kan worden. Behalve de noodzaak vanuit de klimaatdoelstellingen, maakt de investering en het bewust omgaan met duurzaamheid de onderneming ook aantrekkelijker om zaken met te doen. Zo maken we elkaar beter!', sluit Hans het interview af.

Voor meer informatie, neem s.v.p. contact op met Hans van der Kleij.   

Terug naar overzicht