Gastlessen Duurzaamheid

Oproep: scholen en bedrijven meld je aan voor 'Gastlessen Duurzaamheid' op 10/10!

Duurzaamheid is een actueel thema en belangrijk voor een schone toekomst. Natuurlijk besteden scholen in de les aandacht aan onderwerpen als klimaat en duurzaamheid. Maar weten leerlingen ook wat ondernemers in de Krimpenerwaard op dit gebied ondernemen? Daarom willen wij al onze partners stimuleren een gastles duurzaamheid te verzorgen op scholen en scholen benaderen zich hiervoor aan te melden.

10 oktober 2019

Rondom de Dag van de Duurzaamheid, op 10 oktober 2019, verzorgen zoveel mogelijk partners van WaardZaam gastlessen voor de groepen 7 en 8 van de lokale basisscholen en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De lessen kunnen plaatsvinden in de klas of tijdens een bedrijfsbezoek. Een les duurt 1 tot 1,5 uur. Uiteraard schakelen we ook (lokale) media in.

Het is mooi om te zien hoe geïnteresseerd kinderen in techniek en duurzaamheid zijn. Concrete voorbeelden, lekker interactief, daar houden kinderen van. Het is dankbaar ‘werk’ en zelf krijg ik er ook altijd veel energie van!” - Evert Hogendoorn, Technisch Directeur bij De Vries & Verburg en mede-initiatiefnemer van ‘Gastlessen Duurzaamheid’ bij WaardZaam

Doe ook mee!

Onze ambitie ligt op deelname van 15 WaardZaam partners die het belangrijk vinden om lokale duurzame initiatieven van/bij bedrijven te delen met leerlingen. En, 15 scholen die meer willen weten over de (werk)praktijk van duurzaamheid.

Ben je enthousiast? Super! Meld je dan aan via info@waardzaam.nl en geef ons je naam, contactgegevens, bedrijf/school, adres, en eventuele wensen door. We komen zo snel mogelijk bij je terug!

Terug naar overzicht