Opgelet: aanbod gemeente voor WaardZaam partners

Bekijk snel het interessante aanbod van de gemeente Krimpenerwaard.

De gemeente Krimpenerwaard wil de energietransitie een impuls geven door het plaatsen van zonnepanelen op daken. De bedrijven in de gemeente beschikken gezamenlijk over een groot (onbenut) dakoppervlak en zijn daarmee een belangrijke doelgroep.


De gemeente biedt daarom drie bedrijven een gratis haalbaarheidsstudie (t.w.v. 750 Euro*) aan, uitgevoerd door Greenspread. De haalbaarheidsstudie bestaat uit een onderzoek naar de kosten en opbrengsten van zonnepanelen op het dak. Onderdeel van deze haalbaarheidsstudie is een uitgewerkte businesscase, het projectrendement, de terugverdientijd en een aanvraag van de SDE+ subsidie. Wanneer je besluit om na het haalbaarheidsonderzoek de zonnepanelen te laten plaatsen, kan Greenspread de vervolgstappen begeleiden. De kosten hiervan worden in de businesscase verwerkt.


De gemeente geeft ondernemers aangesloten bij WaardZaam voorrang mits je:

- Een grootverbruikersaansluiting hebt (min. 3*80 A)

- Zonnepanelen met een vermogen van ≥ 15 kWp kunt aanleggen (gelijk aan ongeveer 120 m2 dakoppervlak).

Voldoe je aan deze kenmerken, meld je dan voor 1 september 2018 aan bij WaardZaam


* Als de terugverdientijd van de investering kleiner dan 10 jaar is, verwacht de gemeente dat de ondernemer de zonnepanelen laat plaatsen. Gebeurd dit niet, dan betaalt de ondernemer de helft van de haalbaarheidsstudie (375 Euro) terug aan de gemeente.

Terug naar overzicht