SAMEN VOOR EEN GROEN KRIMPENERWAARD

Stichting Vlister Openlucht Baden en WaardZaam hebben vandaag hun samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van Energie Convenant III. De bekendmaking valt samen met een grote investering in ‘Ons Polderbad’ in Stolwijk met als doel om het bad meer toekomstbestendig te maken.

Waardzaam is een inspirerende partner rijker

Nadat de vrijwilligers de ‘koepels’ (SunDiscs genaamd) op het dak van het bad hebben geïnstalleerd, tekenden Peter van Schaik, voorzitter Vlister Openlucht Baden (VOB) en WaardZaam voorzitter Jeroen Mulder onlangs het Energie Convenant III. Met deze handtekening committeert VOB zich onder andere aan 10% energiebesparing per jaar. WaardZaam zal VOB bijstaan om deze en andere duurzame doelstellingen te realiseren.

We zijn heel blij met VOB als partner. Ze zijn lekker vooruitstrevend en we verwachten dat ze andere partners zullen inspireren met hun aanpak. VOB ziet onze meerwaarde gelukkig ook; bv. uitwisseling met gelijkgestemden en de laatste trends, ontwikkelingen & subsidies op het vlak van duurzaam ondernemen.” – Jeroen Mulder, voorzitter WaardZaam

Energiebesparende maatregelen

Voor ‘Ons Polderbad’ is bewust gekozen om het zwembadwater te gaan verwarmen met zonne-energie via de SunDiscs. Volgens de berekeningen levert dit een enorme energie- en kostenbesparing op, zodanig dat de investering binnen 5 – 7 seizoenen terugverdiend is. Daarnaast krijgt het bad een isolatiedeken, waardoor de warmte van het water beter behouden blijft.

Waar ik in geloof is het bundelen van krachten; ieder seizoen passeren hier meer dan 50.000 mensen – ook ondernemers - de poort, die we samen met WaardZaam bewust willen maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.” – Peter van Schaik, voorzitter VOB

Meer zichtbaarheid

Duurzaam ondernemen is veel meer dan energiebesparing. VOB en WaardZaam willen maatschappelijke en duurzame initiatieven binnen Krimpenerwaard beter zichtbaar te maken. Daarin trekken ze de komende tijd nadrukkelijk samen op. Onder andere tijdens de WaardZaam kennisuitwisselingsbijeenkomst, gepland op 15 mei a.s. Vooruitstrevende ondernemers kunnen zich hiervoor nog aanmelden.

Terug naar overzicht