Simpel en kosteloos een openbare laadpaal aanvragen

Zit u eraan te denken om elektrisch te gaan rijden? Of rijdt een van de werknemers elektrisch maar kan nog niet in de buurt van de werklocatie opladen? Daar is nu een oplossing voor! Vraag een openbare laadpaal aan. Simpel en kosteloos.

Wethouder Pieter Neven (duurzaamheid):

“We horen steeds meer geluiden in onze gemeente over het aanschaffen van een elektrische auto. Daarom zijn we heel blij dat we kunnen mededelen dat we openbare laadpalen gaan plaatsen. Onze inwoners en bedrijven kunnen de laadpalen zelf aanvragen. De marktpartij Allego gaat graag aan de slag met uw aanvragen om, in overleg met de gemeente, een laadpaal te plaatsen in uw buurt. Elektrische auto’s helpen mee aan behalen van de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen”.

De gemeente Krimpenerwaard werkt dus samen met Allego voor het plaatsen van openbare laadpalen. Via www.openbaarladen.nl/krimpenerwaard is het heel gemakkelijk om een openbare laadpaal aan te vragen binnen 300 meter van uw werklocatie of uw woning. Binnen een aantal klikken kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Allego beoordeelt de aanvraag op basis van de gemeentelijke beleidsregels. Deze regels zijn hier  te vinden. Als alles compleet is, wordt de aanvraag behandeld en de locatie bepaald. Nadat gemeente Krimpenerwaard de aanvraag definitief goedgekeurd heeft, wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen.

Het is dus mogelijk altijd een openbare laadpaal dicht in de buurt te hebben. Is de laadpaal op uw vertrouwde locatie onverwachts bezet? Dan is de ambitie dat er altijd een laadpaal in de buurt waar u alsnog terecht kunt. Dat is waar de gemeente naar streeft; een groter dekkend laadnetwerk in Krimpenerwaard waar iedere inwoner, bezoeker of werknemer, zijn of haar auto kan opladen.

Terug naar overzicht