WK 2030

Zet een eerste stap op het speelveld!

Als er iets duidelijk is geworden tijdens het WaardZaam Symposium is dat duurzaam denken niet alleen iets is van een kleine club fanatici met geitenwollen sokken.

Dit bleek niet alleen uit de opkomst, maar ook uit de inhoud. Om met de woorden van onze Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra te spreken: ‘We kunnen wereldkampioen Energietransitie worden!’ Hiervoor zijn volgens hem drie ingrediënten van belang: Vernuft, geld en ondernemerschap. Nederland, maar specifiek ook de Krimpenerwaard, loopt over van ondernemerschap, geld en vernuft. Dit hebben we in de afgelopen eeuwen al meerdere malen laten zien.

Zullen we de droom van een wereldkampioenschap voetbal even laten voor wat het is, en ons richten op dit kampioenschap? Onder leiding van bondscoach Koornstra ligt dit wereldkampioenschap binnen handbereik. We hebben nog wel een lange weg te gaan, maar is die langer dan die van Oranje naar Qatar 2022?

Net als met voetbal wordt de meeste strijd geleverd op de regionale velden en moeten we klein, maar ambitieus beginnen. Het ondertekenen van het WaardZaam’s derde EnergieConvenant is zo’n eerste stap. Met het ondertekenen hiervan zal een nieuwe groep spelers zich aanbieden bij de selectie.

Of Nederland nu wereldkampioen Energietransitie wordt in 2030, de Krimpenerwaard het NK wint, of we worden in de finale verslagen, zonder actie komen we niet door de kwalificatie. Bouw een team, zoek de verbinding, inspireer elkaar en zet een eerste stap op het speelveld!

Terug naar overzicht