Bijeenkomsten

WaardZaam Symposium groot succes

ONTMOETEN - INSPIREREN - DUURZAME ACTIE!

RTV Krimpenerwaard reportage

grote opkomst

Het was dringen bij CSG Willem de Zwijger voor het Krimpenerwaard Energiek Symposium van duurzame ondernemersvereniging WaardZaam. Zowel op het schoolplein als in de aula presenteerde ondernemers uit de regio zich met duurzame oplossingen, elektrische auto’s en motoren, LED verlichting, duurzame catering, zonnepanelen, IT cloud solutions, te veel om op de noemen.

Meer dan 125 ondernemers waren er op afgekomen, deels ondertekenaars van de WaardZaam EnergieConvenanten 1 & 2, maar belangrijker nog nieuwe bedrijven die ook willen verduurzamen en graag een vliegende start willen maken met de kennis van collega ondernemers.

Quickscan helpt je door op maat verduurzamingsmaatregelen in kaart te brengen

Wat het extra interessant maakte aldus WaardZaam’s organisator Mirella Sterrrenburg was het aanbod om 60 QuickScans, uitgevoerd door Klimaatroute, tegen zeer gereduceerd tarief aan te bieden. Een investering die zich vrijwel altijd bij de eerste maatregel terugbetaalt. Met deze sponsoring geven de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard, de provincie Zuid-Holland, WaardZaam en Klimaatroute een extra impuls aan het faciliteren van duurzaam ondernemen. Een aanbod dat nog geldig blijft voor ondertekenaars van het EnergieConvenant 3.

voor en door duurzame ondernemers

Het symposium werd afgetrapt met een filmpje  waarin elf WaardZaam partners uit de hoek Ondernemers, Onderwijs en Overheid vertellen wat het nut van de netwerk is en daarna ging het goed los met een forum waar de passie voor verduurzaming vanaf spatte.

In de ThemaCafé’s konden deelnemers aanschuiven bij twee onderwerpen waar ze het meeste van wilde weten. Zeer uiteenlopende onderwerpen, duurzame nieuwbouw en renovatie, duurzame mobiliteit, bedrijventerreinen energie positief, MVO en communicatie, energie besparen, duurzame energie opwekken, financiering verduurzaming en tot slot Krimpenerwaard Energie Neutraal.

duurzaamheidsgoeroe

Hoogtepunt van de namiddag was toch wel spreker Ruud Koornstra, een serie ondernemer met een groen hart die laat zien dat duurzaam ondernemen en succesvol-zijn prima hand in hand kunnen gaan. Ruud Koornstra is ervan overtuigd dat de verandering moet komen van het MKB en stak de aanwezigen een hart onder de riem met zijn stelling dat bij 75% van alle duurzame innovaties in de wereld Nederlanders zijn betrokken. We hebben in Nederland alles in huis: vernuft, geld en ondernemerschap.

het is net-werken

Daarna kon het echte werk, het netwerken van start gaan. Dat duurzame liefde ook door de maag gaat, bewees cateraar Chris Cuisine wel met heerlijk duurzame streekproducten.

Wethouders Peter Neven (Krimpenerwaard) en Marco Oosterwijk (KadIJ) kijken zeer tevreden terug op dit evenement, zijn trots dat er zoveel initiatieven lopen en dat de koplopers binnen WaardZaam hun kennis zo ruimhartig delen. Met zo’n positieve mentaliteit gaan beide gemeenten hun duurzame doelstellingen wel halen.

Gewoon duurzaam met WaardZaam mee doen? info@waardzaam.nl

Een prachtig fotoverslag van de hand van Rob Glastra van Glastra fotografie zijn hier  te bekijken met wachtwoord: 2017Wzm

Mede mogelijk gemaakt door