Meten is weten!

Aan de slag met de MilieuBarometer

Maandag 13 juni was de eerste bijeenkomst sinds het ondertekenen van het 1e WaardZaam EnergieConvenant. In de CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven verwelkomden de leden van de kopgroep de overige WaardZaam partners.

Tijdens een voorstelronde deelden alle aanwezigen wat de motivatie is om deel te nemen en welke stappen zij als organisatie al zetten op het gebied van MVO, energiebesparing en CO2 reductie. Vervolgens gaven Jeroen Mulder (NST) en Anneloes Visser (gemeente Krimpenerwaard) uitleg over hoe de Milieubarometer van Stimular werkt. De online tool voor WaardZaam om de voortgang van de energiereductie te monitoren.

Tijdens de presentatie ontvouwden zich levendige gesprekken over de te volgen strategie├źn die tot effectieve bezuinigingen kunnen leiden. Hieruit blijkt: kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

Als afsluiting konden alle deelnemers in het computerlokaal een demoversie van de Milieubarometer bekijken en uitproberen. Dit gaf een duidelijk inzicht in de handige en zeer toegankelijke mogelijkheden van de Milieubarometer software.

Een mooie start van een regio initiatief: het 1e EnergieConvenant in de Krimpenerwaard!