Energiereductie en Vervoer

Op de landelijke dag van de duurzaamheid (10-10) organiseerde WaardZaam een themabijeenkomst in het kader van het gezamenlijke energiereductie doel.
Elske vd Fliert op WZ bijeenkomst 10-10-16.jpg

Besparen op vervoer

Een bedrijfsonderdeel waar vaak veel CO2 uitstoot én brandstofkosten mee gemoeid zijn en waar grote kansen tot besparing liggen, is vervoer.

Elske van der Fliert van Zero-e gaf een workshop met praktische tips aan de ondertekenaars van het EnergieConvenant, die kunnen bijdragen aan de beoogde 10% energiereductie in 3 jaar. De Vries en Verburg, tevens ‘gastheer’ van de avond, Verwaal Transport en Van de Velde schilderwerken, zijn een paar van de 18 aangesloten ondernemers met een groot wagenpark. “Als installateur doen we veel op het gebied van duurzaamheid. In ons eigen bedrijf laten we nog wat kansen liggen. Deelname aan het energieconvenant is voor ons een stok achter de deur om dit nu ook op te pakken. Deze kennisbijeenkomst heeft mij vooral bewustwording gebracht; welke stappen concreet te zetten, ” aldus Maurice Hoffman die met Hoffman elektro 57 auto’s op de weg heeft.

Voor en door duurzame ondernemers

Tijdens de bijeenkomst werden de deelnemers uitgenodigd om vanuit hun eigen kracht bij te dragen aan het verdere succes van WaardZaam door tips en vragen in te brengen. Over energiereductie uiteraard, ook over mogelijk geïnteresseerde bedrijven voor het volgende energieconvenant in 2017 en invulling van de vrijwilligersvacature.

De foto's van de bijeenkomst zijn van de hand van Rob Glastra en hier  te bekijken met wachtwoord: 2050MVO