Ondertekening EnergieConvenant

WaardZaam krijgt vorm

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst van de Ondernemerskring Schoonhoven over Duurzaamheid hebben de eerste ondernemers en andere organisaties uit de Krimpenerwaard hun handtekening gezet. Daarmee gaan ze voor energie besparing en een groenere Krimpenerwaard.

De foto's van de bijeenkomst zijn van de hand van Rob Glastra en hier  te bekijken met wachtwoord: 2050MVO.

Persbericht

SCHOONHOVEN • WaardZaam krijgt vorm in de Krimpenerwaard. Management en werknemers van bedrijven beseffen meer en meer dat duurzaam ondernemen toekomst heeft.

Dat bleek nog eens tijdens een bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij Nippon the healthclub in Schoonhoven georganiseerd door de Ondernemersking Schoonhoven. MVO Adviseur Mirella Sterrenburg gaf daarin dat de negatieve gevolgen van de klimaatverandering niet meer te stuiten zijn, maar dat we gezamenlijk de schade alsnog kunnen beperken. "Duurzaamheid is slechts een begrip. Het gaat nu om de mindset en de daden."

Frequent

Ze ziet initiatieven om het land met de meest vervuilde lucht van Europa schoner te krijgen. "Er ontstaan netwerkorganisaties, het onderwerp krijgt frequent aandacht in de pers en het imago van ondernemers die duurzaam denken en doen, wordt steeds beter. Logisch, want duurzaam ondernemen doe je vanuit je hart. Vanuit een bewust rentmeesterschap toon je liefde voor de natuur, besef je dat het behoud van de kwaliteit van je leefomgeving op de eerste plaats komt, voor de volgende generatie en voor je eigen wereldburgerschap."

Mirella Sterrenburg was één van de sprekers tijdens de themabijeenkomst, die halverwege werd onderbroken door het ondertekenen van een energieconvenant tussen vertegenwoordigers van 18 organisaties, bestaande uit bedrijven, scholen en de gemeente Krimpenerwaard.

De organisaties gaan samen de uitdaging aan om tien procent energie te besparen tot en met 2018. Minder energie verbruiken spaart het milieu, maar ook kosten.

Benadrukken

Jan van Heukelum, rector van de Willem de Zwijger scholengemeenschap, was ook te gast. Hij meende dat het bewust worden van duurzaamheid betekent dat jong en oud hun gedrag moeten veranderen of aanpassen voor een schoner milieu. "Dat kan je niet genoeg benadrukken, want we moeten het met z'n allen doen."

Sterrenburg deelde de mening dat duurzaam ondernemen gebaat is bij een collectieve aanpak: gezamenlijk inkopen, kennis delen. "We moeten ons afvragen hoe we elkaar kunnen helpen. Misschien is duurzaam ondernemen over tien jaar 'business as usual' voor bedrijven in de Krimpenerwaard."