Tweede Energieconvenant WaardZaam ondertekend

Tweede Energieconvenant WaardZaam ondertekend

Woensdag 31 mei tekenden 23 Krimpenerwaardse ondernemingen het tweede Energieconvenant van de stichting WaardZaam.
Kees v Driel.jpg

De teller komt hiermee op 42 ondernemers Krimpenerwaard-breed, binnen alle domeinen en uit verschilleden branches. Zij spreken met het ondertekenen van het convenant naar elkaar de intentie uit om de komende drie jaar hun verbruikte energie te reduceren met 10%.

OKB als gastheer

De ondertekening vond deze keer plaats tijdens de ledenvergadering van de ondernemerskring Bergambacht. Een logische plaats volgens WaardZaam voorzitter Jeroen Mulder. “Bij ondernemerskringen ontmoeten ondernemers elkaar om te netwerken en elkaar bij te praten over allerlei zakelijke ontwikkelingen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

De laatste jaren merken we dat duurzame ambities steeds vaker ter sprake worden gebracht.

Het idee van WaardZaam is dat door initiatieven te bundelen er een heldere, concrete route ontstaat. En wat misschien nog wel belangrijker is: een wij-gevoel. Het gevoel dat we samen uitvoering willen geven aan energiereductie zodat we onze Krimpenerwaard duurzaam door kunnen geven aan toekomstige generaties”.

Nieuw tijdperk

Volgens WaardZaam bevinden we ons in een nieuw tijdperk waarin onverschilligheid ten aanzien van duurzaamheid door consumenten en overheden zal worden afgerekend.

Mulder: “De verschillende klimaatakkoorden leiden onvermijdelijk tot steeds meer Europese , nationale en lokale regelgeving op het gebied van vergroening. Denk bijvoorbeeld heel concreet aan de milieuzones die verschillende steden hebben ingevoerd. Als bedrijfsleven willen we onze verantwoordelijkheid nemen en daarmee onder meer zorgen dat de onvermijdelijke regelgeving zo doelmatig mogelijk wordt ingestoken”.

Steen in de vijver

Mulder is verrast over de aantrekkingskracht van WaardZaam. “We hebben een steen in de Krimpenerwaardse vijver gegooid en we zien de rimpelingen steeds verder uitdijen”. www.waardzaam.nl

Gewoon duurzaam met WaardZaam mee doen? info@waardzaam.nl

De foto's van de bijeenkomst zijn van de hand van Rob Glastra van Glastra fotografie en hier te bekijken met wachtwoord: 2017Wzm