Biodiversiteit

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit is de verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen in een bepaald gebied. De mate van biodiversiteit hangt onder andere af van de bodem­vruchtbaarheid, nest­gelegenheid en voedsel­voorziening.

De omgeving rondom bedrijfspanden kan zodanig worden ingericht dat ze biodiversiteit in onze directe omgeving bevorderen. Minder verharding en het planten van bomen en nectarplanten zijn de belangrijkste ingrediënten.

 

Waarom biodiversiteit?

Door verstedelijking, versnippering van het landschap en overbemesting zijn ecosystemen verstoord en staat biodiversiteit onder druk. Ook in Nederland. Onze gebouwde omgeving, dus ook de omgeving rondom bedrijfspanden, kan een rol spelen om natuurgebieden te verbinden. Dat is een win-win. De flora en fauna in de natuurgebieden gedijen beter. Het zorgt bovendien voor een gezonde werkomgeving, een verbeterde bedrijfsuitstraling en minder hittestress en wateroverlast.

Dé Duurzame Award voor die ondernemer die de grootste bijdrage heeft geleverd aan het vergroenen en vernatten van ‘zijn’ bedrijventerrein

Onze biodiversiteit, een proces van miljoenen jaren, stort in. Bedrijven en organisaties kunnen met hun terrein substantieel bijdragen aan het bevorderen van de lokale biodiversiteit.

WaardZaam wil die ondernemer in het zonnetje zetten die de grootste bijdrage heeft geleverd aan het vergroenen en vernatten van ‘zijn’ bedrijventerrein. Wil je kans maken op de Duurzame Award van WaardZaam 2022, meld je dan aan via info@waardzaam.nl

Groen dak bij De Vries en Verburg in Stolwijk

Zo is De Vries en Verburg actief bezig om de biodiversiteit op en rondom het pand in Stolwijk te vergroten.

Plantenbak bij De Vries en Verburg in Stolwijk