• Gastlessen op De Driestar

  • Sluit ook aan bij dit duurzame netwerk!

    Partner worden

Nieuwsberichten

Gratis webinar Natuur bij bedrijven; waarom vergroenen loont!

Ga aan de slag met vergroenen en ervaar wat het oplevert.

Stichting Naturio organiseert een (gratis) webinar over waarom vergroenen lonend is. Dus wil je aan de slag met het vergroenen/vernatten van je bedrijventerrein dan is dit zeker een webinar om te bekijken. Dit webinar is live via Zoom te volgen op donderdag 8 september tussen 14:00 – 15:30, schrijf je gratis in via de website van Naturio.

De Smaak van de Waard wint de eerste HS Bokaal 2021

Op 9 februari reikte onze nieuwe burgemeester Pieter Paans de eerste Hartstikke Sociaal Bokaal uit. Het is een bokaal die wordt uitgereikt aan een ondernemer die zich in de Krimpenerwaard het meest heeft ingezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor 2021 was het thema: statushouders aan het werk en Esther van Leeuwe van Smaak van de Waard is de winnaar van 2021.
Gemeente Krimpenerwaard hecht groot belang aan Sociaal ondernemerschap en heeft ons, Stichting WaardZaam opdracht gegeven om ieder jaar een competitie rondom de bokaal te organiseren. Esther van Leeuwe maar ook de tweede en derde prijs winnaars Cor de Jong van Bakker Arkel en Rianne en Jaap Schep van boerderij Schep: van harte gefeliciteerd! Welverdiend!

Hoe duurzaam is het nieuwe regeerakkoord?

Na de langste formatieperiode ooit is het eindelijk zover. Er ligt een regeerakkoord. Hoe duurzaam is het? Change Inc. zocht het uit.

Het nieuwe kabinet schroeft de ambities op. In 2030 wil het 55 procent CO2-reductie bereiken. Om dit doel zekerweten te halen, streeft de regering naar 60 procent. Daarbij stelt de overheid ook doelen voor de iets verdere toekomst. Zo wil het in 2035 70 procent CO2-reductie bereiken. Zo wil het in 2035 70 procent CO2-reductie bereiken. En 80 procent in 2040. De coalitie die zich vorige periode het groenste kabinet ooit noemde, lijkt deze regeerperiode daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen. Het is afwachten wat er van de groene plannen terechtkomt, maar er staan in ieder geval al een paar hoopgevende ideeën op papier.  Lees verder

Tegels eruit, groen erin

Maak gebruik van de subsidieregeling Klimaat en Ruimte om uw tuin te vergroenen

De gevolgen van de klimaatverandering worden steeds meer voelbaar en zichtbaar. Met de subsidie Klimaat en Ruimte geeft het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard u een financiële vergoeding voor uw plannen om met deze veranderingen om te gaan.

De gemiddelde temperatuur stijgt en de extremen worden steeds extremer. Het regent harder en vaak langer. Daartegenover blijft het soms voor langere periodes droog. De zeespiegel stijgt en daarnaast hebben we te maken met een langzaam dalende bodem. Als klimaatbewuste bewoner of organisatie kunt u een subsidie aanvragen tot maximaal € 50.000 om klimaatadaptieve maatregelen te nemen op het eigen perceel.

Subsidie voor bewoners

Doe de subsidiecheck bij het Duurzaam Bouwloket

Gaat u aan de slag met het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning? Doe de subsidiecheck om te kijken welke regelingen er lokaal, provinciaal en landelijk beschikbaar zijn.

Ook dit jaar zijn er weer (subsidie)regelingen voor onder andere het isoleren van uw woning, zonneboilers en warmtepompen en btw-teruggave voor aangeschafte zonnepanelen. U vindt de subsidiecheck op www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck. Hulp nodig? Stel direct een vraag aan de onafhankelijk adviseurs van het Duurzaam Bouwloket via telefoonnummer 072 – 743 39 56 of e-mail: info@duurzaambouwloket.nl

Dag van de duurzaamheid op 8 oktober

Op 8 oktober 2021 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding tot het meedoen aan een actie van Youth for Climate.

WaardZaam en haar partners hebben in 2020 een zeer succesvolle dag van de duurzaamheid georganiseerd en dit willen we zeker herhalen. Gezien Corona leek ons 8 oktober wat te vroeg en daarom zullen we begin 2022 leerlingen weer inspireren over duurzaamheid. Hierover later meer. Wil je meer weten over duurzaamheid op scholen, kijk dan op Dag van de duurzaamheid in het onderwijs