Tegels eruit, groen erin

Maak gebruik van de subsidieregeling Klimaat en Ruimte om uw tuin te vergroenen

De gevolgen van de klimaatverandering worden steeds meer voelbaar en zichtbaar. Met de subsidie Klimaat en Ruimte geeft het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard u een financiële vergoeding voor uw plannen om met deze veranderingen om te gaan.

De gemiddelde temperatuur stijgt en de extremen worden steeds extremer. Het regent harder en vaak langer. Daartegenover blijft het soms voor langere periodes droog. De zeespiegel stijgt en daarnaast hebben we te maken met een langzaam dalende bodem. Als klimaatbewuste bewoner of organisatie kunt u een subsidie aanvragen tot maximaal € 50.000 om klimaatadaptieve maatregelen te nemen op het eigen perceel.

Voorwaarden subsidie

Het perceel waar u de maatregelen neemt, moet zich bevinden in het beheersgebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het precieze gebied vindt u op de website van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De subsidie wordt verleend voor:

  1. vergroenen: tegels, asfalt of dakbedekking vervangen door planten
  2. waterberging: het opvangen van regenwater op het eigen perceel
  3. afkoppelen: de regenpijp van het dak laten uitkomen op het eigen perceel (in plaats van op het riool)

Door deze maatregelen wordt uw leefomgeving groener, wordt er bewuster met regenwater omgegaan en is er minder wateroverlast.

Doet u mee?

Gaat u aan de slag met vergroenen? Op de website van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard leest u meer informatie over de subsidieregeling Klimaat en Ruimte en wat de voorwaarden zijn.

Over de subsidie

De nieuwe subsidieregeling Klimaat en Ruimte is ingegaan op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 juni 2024. Elk jaar is er een bedrag beschikbaar:

  • in 2021 € 100.000
  • in 2022 € 200.000
  • in 2023 € 200.000
  • in 2024 € 100.000

Over het hoogheemraadschap

Het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard heeft als taak te zorgen voor droge voeten en schoon en voldoende water. Voor ons is het dus noodzakelijk dat we rekening houden met de gevolgen van de klimaatverandering. We kunnen dit niet alleen. Daarom ondersteunen we bewoners, bedrijven, maatschappelijke partijen en onze samenwerkingspartners in ons beheersgebied.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? kijk bij de veelgestelde vragen op de website van het hoogheemraadschap. U kunt ook een e-mail sturen naar subsidieklimaatenruimte@hhsk.nl of bellen met 010 – 45 37 200.