Voedsel

In het Collegewerkprogramma 2015-2018 van de gemeente Krimpenerwaard, was de doelstelling opgenomen om Fairtrade Gemeente te worden. In 2018 zijn alle doelstellingen gehaald en is de gemeente officieel Fairtrade gemeente Krimpenerwaard

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Een onafhankelijke jury toetst of gemeenten voldoen aan deze criteria en zich Fairtrade Gemeente mogen noemen.

Fairtrade gemeente Krimpenerwaard is partner van Stichting WaardZaam en samen enthousiasmeren ze organisaties in de regio om Fairtrade producten te kopen. Wil jij met je bedrijf, school of stichting ook weten hoe je kunt bijdragen aan eerlijke handel, meld je dan aan op de website van Fairtrade gemeente Krimpenerwaard:

Gijs Metz

Gijs Metz is sinds 2010 voorzitter van de Wereldwinkel Schoonhoven. Gezien zijn ervaring met winkels (hij is directeur geweest van een distributie- en retailorganisatie voor drogisterijen) paste dat goed en heeft hij  ja gezegd. Gijs is 65 jaar, getrouwd, heeft bedrijfseconomie gestudeerd in Rotterdam en woont al 30 jaar net buiten Schoonhoven aan de Lekdijk.

Jaap van der Laan

Onze voorzitter Jaap van der Laan is betrokken bij verschillende projecten binnen de Krimpenerwaard rondom voedsel. Hij heeft nauw contact met de Voedselfamilie en samen organiseren beide organisaties projecten rondom gezond, lokaal en eerlijk voedsel.